Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Verzakken grafsteen

12 april 2020

Vraag nummer: 60488

Mijn moeder ligt begraven te Gent ,sinds 2015 , we hebben gekozen voor een mooie natuurlijk dan duurdere steen , maar we zijn nog geen 5j verder en de grafsteen begint volledig over te hellen ,naar één kant , wat kan ik er aan doen , zelfs de betonnen ondergrond begint af te brokkelen is toch beetje snel na nog geen 5j

Antwoord:

Geachte heer,

Dat lijkt mij ook te snel. Maar het kan meerdere oorzaken hebben.

Misschien valt e.e.a. nog onder de garantie voor de steen

Ik adviseer u om hierover te praten met de beheerder van de begraafplaats. Die heeft ervaring en inzicht over wat er gewoonlijk op het terrein gebeurt. U kunt de leverancier van de steen om diens commentaar vragen. Dan hoeft u het daar nog niet meteen mee eens te zijn. En dan kunt u ook een andere leverancier om commentaar vragen.
Als u van verschillende kanten informatie hebt, kunt u beter beoordelen wat u wel of niet moet accepteren.

Zie vraag nummer 60431 'Wie betaalt schade verzakking graf' en andere vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Grafsteen / monument'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder