Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Stormschade grafmonument


26 maart 2004

Vraag nummer: 3020  (oude nummer: 4168)

Met de storm van 20 maart j.l. is er een goed onderhouden boom omgewaaid boven op 2 recente grafmonumenten. Hoe gaan wij om met deze schade.
De eerste gedachte was, schade is voor rekening van de rechthhebende, omdat de boom goed was onderhouden en niet slecht was.
In tweede instantie vroegen wij ons af in hoeverre het juridisch eigendom door natrekking van invloed is voor de aansprakelijkheid van de schade

Antwoord:

Geachte heer,

Dat klopt. Als uw beheersverordening het risico van stormschade inderdaad bij de rechthebbende legt, dan heeft die pech.
Overigens had een particulier zich daar ook tegen kunnen verzekeren. Sommige steenhouwers leveren overigens ook een 'gratis' verzekering voor een beperkt aantal jaren mee. Dus misschien kunnen die mensen daar ook wel een beroep op doen.

Zoals ik inmiddels al ontelbare malen in antwoorden op vragen heb gezegd, maakt het volstrekt helemaal en totaal niets uit dat de gemeente juridisch (niet 'economisch') eigenaar van de grafmonumenten is. Het gaat er om wie volgens de beheersverordening het risico van stormschade draagt. Mits natuurlijk er sprake is van normaal goed beheer van het bomenbestand; maar toen ik een paar jaar geleden bij u was zag dat er prima uit.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >