Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Stormschade graf


25 januari 2007

Vraag nummer: 4602  (oude nummer: 8744)

Tijdens de storm van 18 januari jl. is de grafzerk van mijn grootouders op twee andere graven gevallen. Niet alleen het graf van mijn grootouders, maar ook de andere graven zijn flink beschadigd (o.a. de marmeren platen zijn stuk gegaan). Dit is een flinke kostenpost. Het graf van mijn grootouders is 'ons eigendom'. De verzekeraar weigert onze schade, noch de schade aan de andere twee graven te vergoeden en beroept zich daarbij op overmacht. Ook bij eigenaar van de grond (stichting kerkhof) kregen we nul op het request. Betekent dit nu dat wij zélf dit enorme schadebedrag moeten voldoen? Of is er nog een andere mogelijkheid?

Antwoord:

Geachte heer,

Het omvallen van het grafmonument van 'uw graf' is uw eigen risico.
De eigenaar van de begraafplaats kan er niets aan doen als de verbindingen van uw grafmonument blijkbaar niet meer deugdelijk zijn.

Ik weet niet wat voor soort verzekering u hiervoor zou willen aanspreken. Dit valt niet onder een gewone WA of inboedelverzekering. Er bestaan wel speciale grafmomnumentverzekeringen, maar die zijn relatief duur. En ze verzekeren vaak alleen nieuwe monumenten (die niet zo snel omvallen, dus dat is vrij zinloos).

U bent ook aansprakelijk voor de schade aan de buurgraven. Het is immers uw grafmonument dat ondeugdelijk is gebleken en dat de schade heeft veroorzaakt.

Sommige begraafplaatsen kennen ook een collectieve verzekering, maar de uw blijkbaar niet.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >