Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Schade storm/omvallen steen buurman


26 januari 2007

Vraag nummer: 4605  (oude nummer: 8752)

Geachte heer/mevrouw,

Afgelopen woensdag trof mijn moeder het eigen graf van mijn vader aan met hierop de omgevallen steen van de buurman. Na het verwijderen van de steen door de grafdelver van het terrein, blijkt mijn vaders steen beschadigt te zijn. Het monument ligt er pas een jaar en was voor dit incident onbeschadigd. Hoe moeten we nu e.e.a. in werking zetten om schade te verhalen en bij wie de begraafplaats of de nabestaanden van de buren? Het betreft De Nieuwe Ooster begraafplaats te Amsterdam.
Mvg, Nicole Dijkman

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De rechthebbende op het buurgraf is de persoon die aansprakelijk is voor de schade aan het monument op het graf van uw vader.
Het is jammer dat de grafdelver van het terrein de steen van het buurgraf al weg heeft gehaald. Het zou goed zijn om eerst wat foto's te maken. Ook nu zou ik u dat nog adviseren, om de schade vast te leggen. Biet alleen het eigen graf, maar ook het buurgraf fotograferen.
Ik zou als ik uw moeder was snel in overleg treden met de administratie van De Nieuwe Ooster. Er moet een (korte) verklaring/beschrijving komen van die grafdelver wat hij heeft aangetroffen, namelijk dat het buurmonument op het graf van uw vader lag. En de naam en het adres van de rechthebbenden van het buurgraf, zodat u die aansprakelijke kunt stellen voor de schade.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >