Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

N.a.v. verkregen grafrechten wie betaalt de uitvaart van gescheiden zoon met minderjarige kinderen (vervolg vraag 6460)


13 oktober 2005

Vraag nummer: 4090  (oude nummer: 6690)

geachte heer van de Putten,

16 september heb ik u al eens gemaild met de vraag wie de uitvaart van overleden broer/ zoon mocht regelen. Onze broer is sinds ongeveer 3 jaar gescheiden en heeft 2 jonge bij de moeder wonende kinderen. Een situatie waarbij we hoopten nog overleg te kunnen hebben met de ex partner, juist vanwege de kinderen.
U gaf ons toen een heel duidelijk en geruststellend antwoord. De familie had/ heeft gehandeld zoals de wet het bedoeld heeft en vader is de rechthebbende van het graf. Vader heeft inmidels rekeningen van 1300,-- (gemeente)en 3500,-- euro (uitvaartverzorger) thuis gestuurd gekregen. Een steen moet nog worden uitgezocht. Wij denken dat er nog tussen de 2000,-- en 2500,-- euro voor een grafsteen bij zal komen. Via onze neutrale zwager had mijn vader (die echt niet alles kan voorschieten) gevraagd de rekeningen naar de notaris (die akte van erfrecht op zal maken)te sturen. De ex-echtgenote vertelde daarop dat vader die rekeningen nog maar moest houden omdat zij alles aan het uitzoeken was. Zij is er namenlijk nog niet van overtuigd dat de kosten van de uitvaart uit de erfenis van de kinderen betaald moeten worden.
Kunt u ons zeggen hoe één en ander wettelijk is geregeld. Wij denken nl. wel dat de kosten van de uitvaart uit de erfenis van de kinderen betaald moeten worden en dat vader de rekeningen naar de notaris kan sturen. Hebt u een antwoord voor ons.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is heel simpel, alle door u genoemde kosten komen geheel voor rekening van de nalatenschap, ofwel de erfenis van de kinderen. Dat is geen punt van discussie, mag het in ieder geval niet zijn, want het is zo klaar als een klontje.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >