Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ik wil naam van de steen eraf


6 oktober 2015

Vraag nummer: 43898

mijn moeder is overleden in december 2014 en hebben geen contact met elkaar. Ik heb een broer en daar heb ik ook geen contact mee. Maar hij heeft wel zelf beslist wat er op de steen kwam te staan en ik wil dat eraf hebben hoe doe ik dat!!!

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Als u niet schrijft wat er precies op de steen staat, kan ik niet beoordelen hoeveel kans u hebt om die tekst van de steen af te krijgen.

Als bijvoorbeeld uw naam op de steen staat in de context: "Mam, jij was een kanjer. Je stond altijd voor ons klaar" en de namen van u en uw broer en eventuele andere kinderen staan daaronder, ja, dan hebt u een goede kans en reden om te eisen dat dat veranderd wordt. Althans, dat uw naam daar wordt weggehaald.

Als er alleen maar staat 'Hier rust onze lieve moeder (+ haar naam)', dan is het niet zo persoonlijk dat u kunt eisen dat het veranderd wordt.

Als uw broer de grafrechten heeft, mag hij op het monument zetten wat hij wil. Als iemand anders de grafrechten heeft, beslist die andere persoon.

Het maakt ook nog verschil of u persoonlijk een deel van de kosten van de grafsteen gedragen hebt of niet.

Als u broer of de rechthebbende op het graf de teksten waar u moeite mee hebt, niet vrijwilliger willen veranderen, dan moet u de hulp van een advocaat inroepen. Of die kansen ziet, hangt af van de vraag hoe u persoonlijk benadeeld bent.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Van wie is de grafsteen?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >