Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafsteen gebroken


10 november 2008

Vraag nummer: 5849  (oude nummer: 11660)

Mijn vraag luid als volgt mijn schoonvader is voor een half jaar terug overleden, het graf waarin hij begraven is daar lag de moeder van mijn vrouw al .
Dit graf is door een natuursteenbedrijf geopend en de steen is op een een of andere plek neergelegd de steen heeft daar nogal een tijdje gelegen en is waarschijnlijk op die plek gesneuveld nu heeft dit bedrijf zoals zij het beweren onzichtbaar gelijmd , maar het lijkt er niet op. Wie is er aansprakelijk voor dit probleem en wie draait er voor de kosten op. Graag zou ik hierop antwoord willen hebben.

Antwoord:

Geachte heer,

Daar kan ik geen antwoord op geven. Het hangt af van algemene voorwaarden van dat bedrijf en het soort breuk, hoe oud de steen was, het materiaal etc.
Een steen kan niet sneuvelen door ergens te liggen. Maar steen is een natuurproduct en door ouderdom, warmte en koude, uitzetten en inkrimpen, ontstaan soms haarscheurtjes die tot een breuk kunnen leiden bij optillen en verplaatsen.
Wat bij uw steen gebeurd is en waarom, weet ik niet.

In de regel zijn dit soort problemen wel het risico van de rechthebbende op het graf. Voor scheuren kan een bedrijf niet aansprakelijk zijn, tenzij het duidelijk gebroken is door ondeskundig handelen. Dat kan ik niet zien en ik heb er geen verstand van.

U zou wel een ander steenhouwersbedrijf de schade op kunnen laten nemen en een soort schaderapport laten opmaken. Als zij vanuit hun deskundigheid menen dat het andere natuursteenbedrijf verkeerd werk heeft geleverd, hebt u een punt waarmee u verder kan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >