Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Grafsteen bepalen door schoonouders

3 februari 2023

Vraag nummer: 66095

Ik had een vraag,, mijn vriendin is onlangs overleden en ik ben haar partner en we hadden niks op papier dus haar ouders hebben de begrafenis geregeld omdat de vader ook premie betaalde voor mijn vriendin maar mijn vriendin betaalde zelf ook premie.Maar de grafsteen gaan ze uit eigen zak betalen maar ik mag niet mee betalen en heb niks te zeggen over de tekst wat op de grafsteen komt,,mijn vraag is kan ik daar iets aandoen want haar ouders zijn niet de erfgenamen en mijn vriendin betaalde zelf ook premie

Antwoord:

Geachte heer,

Gecondoleerd met het overlijden van uw vriendin.

Voor het antwoord op de vraag wie beslist over de tekst op de grafsteen is niet relevant wie de erfgenaam van uw vriendin is of wie premie van de uitvaartverzekering betaalde.
Relevant is wie de rechthebbende is van het graf waarin zij begraven is.

De rechthebbende beslist of en wat voor soort grafmonument op een particulier graf komt en wat voor tekst op de steen mag staan. Wie de steen betaalt, is niet relevant. Een steen met een tekst die hij niet wil, hoeft de rechthebbende niet op het graf toe te laten.

Zie vraag nummer 64833 'Wie mogen een steen op het graf plaatsen?' en vele andere vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Grafsteen / monument'. Zoals vraag 61265 ’Weigeren plaatsen grafmonument’, vraag 44444 ’Ex-man heeft grafrecht en weigert plaatsen grafsteen’ en vraag 53552 ’Plaatsen monument op graf zonder toestemming rechthebbende’ en vele andere vragen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Een uitvaart zoals u dat wilt, zonder compromisssen. Regel hier uw uw exclusieve begrafenis of crematie.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages – kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden.
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

En: Van wie is de grafsteen?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder