Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Geschil over uitvoering van de grafsteen


24 november 2004

Vraag nummer: 3500  (oude nummer: 5019)

Bestaat er een onafhankelijke instantie die uitspraak doet wanneer er een geschil (klacht) is over de geleverde kwaliteit van een grafsteen.
Wat zijn de kosten en hoe gaat zoiets in zijn werk.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik ben er niet bekend mee, maar ik meen dat er wel een of meer onafhankelijke instanties zijn die uitspraak doen bij een geschil over een grafsteen. Welke instantie daartoe bevoegd is hangt echter af van de vraag of uw leverancier bij een bepaalde organisatie is aangesloten.
De enige waar ik van gehoord heb is de Geschillencommissie Natuursteen (zie http://www.steenhouwerij.nl/levering/grafwerk.pdf), maar er kunnen er meer zijn.

Uw leverancier moet vertellen waar men met een geschil naar toe kan. En eigenlijk moet een consument er naar informeren voordat hij besluit met een leverancier in zee te gaan.

Over de kosten van zo'n geschillenbehandeling kan ik u niets zeggen.

Voordat u echter een geschil aanhangig maakt, zou ik wel proberen zelf objectief te beoordelen of uw klacht enige kans van slagen heeft. Dat een steen scheef is geplaatst bijvoorbeeld, is iets wat men niet hoeft te accepteren. Maar natuursteen is een natuurproduct en als het gaat om bepaalde klachten of kenmerken die daar mee te maken hebben, dan kan het een stuk lastiger worden.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >