Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Geen naam vader op grafsteen


25 oktober 2002

Vraag nummer: 1361  (oude nummer: 1713)

Mon May 8 15:47:44 2000

In 1998 overleed een vader, die werd begraven in een algemeen graf. Eind 1999 overleed zijn zoon, op jonge leeftijd. De zoon woonde samen; de vriendin heeft de begrafenis betaald en hem in een familiegraf begraven.
In overleg heeft de moeder (echtgenote vader en moeder van de zoon) de vader uit het algemene graf laten opgraven en die is nu bij de zoon in het familiegraf begraven.
Het probleem is dat de vriendin nu niet wil dat de naam van de vader erbij komt op de grafsteen. Dat wil de moeder wel, maar de vriendin wil het niet.
Is dat redelijk? Wie heeft het voor het zeggen?

Antwoord:

Tue May 9 01:39:12 2000

Geachte heer of mevrouw,

Als de vriendin de begrafenis heeft geregeld (wie hem betaald heeft is van minder belang) en het graf heeft aangekocht (kopen is nog iets anders dan betalen) en als zodanig rechthebbende is, heeft de vriendin het in principe voor het zeggen.

Echter, het is niet redelijk dat als er meer mensen in het graf liggen, dat niet op de steen tot uiting komt. Er is jurisprudentie van de rechtbank Den Haag, van een jaar of 2, 3 geleden waarin de rechthebbende op een graf werd gesommeerd om een naam bij te voegen. Dat zal het algemeen maatschappelijk gevoelen zijn en te verwachten is dat een rechter dat volgt. Maar natuurlijk moet eerst worden geprobeerd te zaak minnelijk te regelen.

mr W.G.H.M. van der Putten

9 maart 2000

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >