Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wie krijgt grafrechten na overlijden moeder?


7 mei 2009

Vraag nummer: 6501  (oude nummer: 12955)

De ouders van mijn moeder liggen in een familiegraf op een RK begraafplaats. Het grafrecht staat op naam van mijn moeder, maar destijds heeft haar zuster meebetaald aan de huur van het graf. Mijn moeder wordt tzt ook dit graf begraven. Mijn vraag is of na het overlijden van mijn moeder het grafrecht overgaat op de erfgenaam cq opdrachtgever. Of heeft mijn tante hierin ook nog een stem (haar ouders liggen er in).

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De persoon die na het overlijden van uw moeder als eerste bij de begraafplaatsadministratie om de rechten van het graf vraagt, krijgt deze.

De rechten gaan niet automatisch over op een erfgenaam of familielid. Men moet er om vragen. Anderen hoeven daar geen toestemming voor te geven.

Ik zou het in uw geval onmiddellijk zelf doen na het overlijden van uw moeder. Dan krijgt u de rechten en kunt u zelf o.a. beslissen over de wijziging van de tekst op het grafmonument. Als iemand anders de rechten vraagt en krijgt, kan die andere persoon daar over beslissen. Dat kan problemen geven, als u het er dan niet mee eens bent.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >