Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Rechten over een graf terug krijgen (vervolg vraag 14055)


19 oktober 2009

Vraag nummer: 6988  (oude nummer: 14114)

geachte heer van der putten,
ik had rechten over zijn graf maar die heb ik moeten overschrijven naar zijn moeder 1 dag voor de begravennis onder dwang want als ik dat niet deed zou het graf leeg komen te staan werd er mij verteld was dat wel zo en wat kan ik juridisch nog doen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat was niet zo. U had de rechten op het graf niet af hoeven te staan, zoals ik u al eerder schreef (vraag 14055 'Rechthebbend over graf' van 13 oktober 2009). Niemand had u, als u de begrafenis aan het regelen was, tot iets kunnen dwingen. Behalve via een kort geding.
Het verhaal dat het graf leeg zou komen te staan is kletskoek.

U schreef op 13 oktober "Ik heb alleen de kopie van de aankoop van de graf". Dat kan een goed aanknopingspunt zijn om de rechten terug te krijgen, als het gaat om de aankoop door uzelf of door de uitvaartondernemer namens u.

U moet direct een brief aan de administratie van de betreffende begraafplaats schrijven dat u uw toestemming tot overschrijving van het graf op naam van de moeder van uw partner intrekt. Als de begraafplaats nog geen grafakte op naam van de moeder heeft uitgeschreven, is dat nog mogelijk. Dat moet u dus direct doen, vandaag. Liefst per aangetekende post en een kopie per fax of e-mail). Als de begraafplaatshouder al wel een akte op naam van de moeder heeft uitgeschreven, kan de begraafplaatshouder het niet meer veranderen.
Maar dat kunt u wel een rechtszaak tegen de moeder van uw partner beginnen, om het grafrecht terug te krijgen. Daarvoor moet u snel contact opnemen met een advocaat. Met hem of haar kunt u dan de mogelijkheden bespreken. Maar eerst dus de brief aan de begraafplaats!

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >