Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wens van vader: bijzetting in graf moeder


17 maart 2011

Vraag nummer: 24594  (oude nummer: 16559)

geachte,
Mijn moeder is 8 jaar geleden na ziekbed overleden.Mijn vader gaat haar graf iedere dag bezoeken.Mijn oudste broer en zus hebben geen contact meer met vader.Mijn vaders laaste wens is om begraven te worden bij zijn vrouw.Het probleem is echter dat mijn oudste broer en zus dit niet willen.Ik wil hem deze laaste wens geven en samen te zijn met mijn moeder.Wat moeten we doen.Ik hoop op een antwoord van u
mvg

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

De persoon op wiens naam het graf van moeder staat, beslist of vader daar kan worden bijbegraven of niet.
Als het graf nu op naam van vader staat, is het verstandig om nu al het graf op uw naam over te laten schrijven. U kunt dan toestemming geven voor de begrafenis van vader. Uw broer en zus kunnen dat dan niet tegen houden.

Als het graf op naam van vader staat op het moment van zijn overlijden, kan er een probleem ontstaan, omdat vader dan geen toestemming meer kan geven voor zijn eigen begraving in dat graf. Dat moet u dus voorkomen. En kunt u voorkomen, zoals ik net al schreef.

Als het graf van moeder op naam van uw oudste broer of uw zus staat, is er een probleem. Zij zullen dan toestemming moeten geven. Als zij die toestemming weigeren, kunt u een advocaat in de arm nemen.

Uw vader doet er in alle gevallen goed aan om een testament of een codicil op te stellen, waarin hij uitdrukkelijk neerlegt dat hij in het graf bij zijn vrouw begraven wil worden. De rechter zal daar in geval van een noodsituatie zeker rekening mee houden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >