Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vervolg op nr 7188 mbt grafrecht


1 januari 2006

Vraag nummer: 4203  (oude nummer: 7190)

Geachte Mr. v.d. Putten,
Ten eerste: dat was snel!
Bedankt hiervoor.
Dan mijn vervolgvraag: de begrafenis is door ons, de executeurs, geregeld in overleg met de partner en de dochter (toen de verhoudingen nog goed waren), en betaald door de dochter. Alleen de grafrechten zijn door de partner geregeld. Dit zou zij in overleg met de dochter doen, maar dat blijkt achteraf niet zo te zijn gebeurd.
Maakt dit de zaak eenvoudiger?
Alvast dank voor de te nemen moeite.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik was toevallig op internet toen u uw vraag stelde, dus kon per omgaande antwoorden. Nu toevallig ook weer.

Dit maakt de zaak gecompliceerder, want dan moet men voor een goed advies meer detailzaken weten. En niet uit een verhaal, maar alle beschikbare papieren. Of het gaat om een gemeentelijke of kerkelijke begraafplaats, wie op welke wijze contact had met de administratie van die begraafplaats, wie opdracht gaf aan de uitvaartondernemer en wat er in een opdrachtformulier staat, of de uitvaartverzorger contact had met de begraafplaatsadministratie en op welke manier, wie welke stukken bij welke instantie ondertekend heeft en wanneer.
Wie wat betaald heeft is vaak maar secundair van belang.
Ik begrijp nu in ieder geval dat er nog geen graf was op het moment van overlijden; dan hebben erfgenamen geen aanspraken uit hoofde van erfrecht, kan ik al wel vast zeggen. Want het graf maakt geen deel uit van de nalatenschap van uw broer; het was er niet toen hij nog leefde.

Maar dan blijft altijd nog mijn laatste opmerking bij mijn vorige antwoord staan. Inventiviteit en soms een beetje bluf kunnen soms wonderen doen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >