Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Eeuwigdurend joods graf


12 maart 2010

Vraag nummer: 7412  (oude nummer: 15425)

mijn vraag is ,dat ik het recht wil van een eeuwig durend graf,dat geruimd moet worden ,zonder gevolgen voor mij,omdat het gehele kerkhof aantoonbaar voor 1958 alleen onbep.tijds graven verkocht,dus..wat is verval ,de hoofdzaak is ruimtegebrek., en geen verval,wat kan ik doen?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Uw vraag is mij niet duidelijk.

Op Joodse graven op Joodse begraafplaatsen werden en worden voor zover ik weet nooit grafrechten gevestigd. Het graf wordt door de begraafplaatshouder voor onbepaalde tijd in stand gehouden.

Joodse begraafplaatsen worden nooit geruimd, voro zover ik weet.

Als het gaat om een graf van Joodse mensen op een niet Joodse begraafplaats, zijn wel grafrechten gevestigd. Maar grafrechten kunnen om diverse redenen vervallen. Het sluiten of opheffen van een begraafplaats is soms een legitieme reden om de grafrechten te laten vervallen. Dit moet dan wel duidelijk geweest zijn op het moment van vestiging van de grafrechten, doordat het in een akte of reglement of verordening stond.

Of in een individueel geval de rechten terecht vervallen zijn verklaard of niet, is pas te beoordelen als men over de onderliggende documenten beschikt.

U aanspraak kunt maken op de rechten van een graf is ook alleen te beoordelen als men over de onderliggende documenten van het graf en de begraafplaats beschikt. Een begraafplaatshouder kan geen recht uitgeven als de rechten al vervallen zijn.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages.
Zoals de Promo Serie Begraven en Begraafplaatsen


Of Kijkersvragen zoals over aankoop en behoud van een eeuwig graf:

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >