Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Huurgraf omzetten naar algemeen graf


20 oktober 2008

Vraag nummer: 5776  (oude nummer: 11502)

Ik wil weten of ik het huurgraf wat ik dacht dat ik wou hebben in augustus nog kan omzetten in een algemeen graf in verband met minder kosten. Wel heb ik al getekend maar kan er niks over lezen in de voorwaarden

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is in de regel niet mogelijk om een huurgraf om te zetten in een algemeen graf. Dat komt omdat huurgraven en algemene graven gewoonlijk in aparte vakken liggen. En dat is omdat de termijn waarop zo'n graf in stand moet blijven verschilt. Algemene graven worden gewoonlijk per vak tegelijk geruimd, omdat dat efficiënt is en de kosten van zulke graven drukt. Voor eigen (huur)graven is dat niet het geval. Als een algemeen graf dan tussen eigen graven zou liggen, zou dat erg lastig en sterk kostenverhogend zijn.

Voorts is het zo dat men op een algemeen graf andere – twee of drie veel kleinere - monumenten kan plaatsen dan op een eigen graf. Als zulke graven door elkaar liggen, biedt dat een rommelige aanblik op een begraafplaats.

Maar het belangrijkste is dat u in augustus voor een huurgraf getekend hebt. Dus bent u er nu aan gebonden. Als u bijvoorbeeld eerst een auto koopt en na 2 maanden bedenkt dat u hem toch liever huurt, zal een verkoper ook zeggen dat dat niet meer kan.
Dat u er in de voorwaarden niets over leest, betekent gewoon dat het niet kan. Als u een huis koopt vindt u in de verkoopakte ook geen regel over het achteraf kunnen huren van het huis; dat is niet mogelijk.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE