Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Gedenkpark beginnen


26 september 2017

Vraag nummer: 52118

Geachte meneer Van Der Putten
Ik ben 1 van 3 dames die graag het uitvaartwezen in willen gaan. Wij zouden graag een gedenkpark beginnen voor verstrooiingen en afscheidsrituelen voor niet-gelovigen.Kunnen wij hiervoor een stuk (bouw)land aankopen , als partikulieren, en hierop ons beroep als uitvaartbegeleiders uitoefenen, alleen voor verstrooiingen op particulier grond? Of is niet niet legaal?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U zult, als u een bepaald stuk grond op het oog hebt, eerst met de gemeente moeten afstemmen of dit beoogde gebruik past in het bestemmingsplan. Dan wel of het bestemmingsplan zal moeten worden aangepast.

Waar de gemeente met name op zal letten is, hoeveel mensen naar inschatting naar een afscheidsritueel zullen komen. Dat kunnen - is mijn eerste inschatting - net zoveel mensen zijn als dat naar een 'gewone' begrafenis of crematie komen. Wat dan voor de gemeente (met het oog op mogelijke overlast voor omwonenden) van belang is, is of men op dit plek de verkeersbewegingen van soms honderden mensen, die veelal met de auto zullen komen en daar zullen willen parkeren, wel aankan.

Vergelijk de recente vragen over het beginnen van een mortuarium of rouwcentrum in de subrubriek 'Mortuarium / Rouwcentrum'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE