Uitvaartverenigingen

Vereniging die uitvaart verzorgt van leden

BELANGRIJK OM TE WETEN

Bij beëindiging lidmaatschap geen premierestitutie

Steeds minder uitvaartverenigingen

Behalve natura uitvaartverzekeringen bestaan er ook uitvaartverenigingen die ten doel hebben haar leden (contribuanten) een waardige uitvaart te garanderen. De uitvaart die de vereniging biedt heeft ook een vaste vorm van vergoedingen die op het bewijs van inschrijving zijn weergegeven. In tegenstelling tot een verzekering en premie wordt bij verenigingen vaak gesproken over lidmaatschappen en contributie.

Bij een vereniging zijn in principe geen algemene verzekeringsvoorwaarden van toepassing, maar worden deze vaak vervat in de statuten van de vereniging en in het huisreglement. Leden gaan hier bij inschrijving bij de vereniging automatisch mee akkoord.

Een lidmaatschap bij een vereniging kan worden beëindigd, maar dit heeft voor het lid nadelige consequenties. In veel van de huisreglementen staat beschreven dat er geen waarde in het lidmaatschap wordt opgebouwd en dat bij beëindiging van het lidmaatschap geen premierestitutie wordt uitgevoerd. Het aantal uitvaartverenigingen is beperkt. Vroeger waren dat er heel veel, maar die zijn in de loop van de jaren overgenomen door verzekeringsmaatschappijen.

Mr Willem van der Putten

JURIDISCH ADVIES

Mr Willem van der Putten

Pas na begrafenis gerealiseerd dat onze moeder lid was van uitvaartvereniging

Vinden failliette uitvaartvereniging

Stel een vraag

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >