Verzekerde dienstverlening (natura)

Vastgelegd welke prestaties geleverd worden

BELANGRIJK OM TE WETEN

Neem beperkingen bij afsluiten verzekering goed door

Extra geldbedrag meeverzekeren mogelijk

De verzekering neemt de nabestaanden de zorgen uit handen. Na overlijden belt men de verzekeringsmaatschappij die vervolgens een uitvaartverzorger inschakelt. In de polis is vastgelegd welke prestaties geleverd worden.
Meestal bestaat deze verzekering uit een basisvoorzieningenpakket, dat uitgebreid kan worden met specifieke wensen en/of voorzieningen.
Het basispakket omvat gewoonlijk:

- gebruik van de aula in het crematorium;
- gebruik van de muziekinstallatie;
- crematie en daarop volgende handelingen;
- verstrooiing van de as op verstrooiingsveld, of het meenemen van de asbus.

Er gelden wel bepaalde beperkingen zoals het aantal volgauto's, het aantal rouwbrieven en dankbetuigingen, aard van de uitvaartkist, een maximumbedrag voor bijvoorbeeld bloemen, consumpties en/of een kerkdienst en verder geldt vaak een maximumtijd voor het gebruik van de aula.

In de praktijk worden nabestaanden soms onaangenaam verrast omdat zij veel geld moeten bijbetalen. Dat komt dan omdat bijvoorbeeld gebruik is gemaakt van meer volgauto's, meer rouwbrieven zijn verstuurd, een duurdere kist is gekocht, een uitgebreidere koffietafel is aangeboden etc. dan waarop de verzekering recht geeft. Ook zijn er kosten die niet op de verzekering zijn gedekt, zoals een grafmonument, urn, huurrecht van een graf etc. Het is daarom erg belangrijk dat men bij leven uitvaartwensen inventariseert en vastlegt en op basis daarvan het dienstenpakket samenstelt.

Uitvaartwensen kunnen de in de loop van de tijd wijzigen. Ook zien we dat de uitvaartwensen voor jongere overledenen vaak anders en uitgebreider zijn dan voor oudere overledenen. Juist daarom bieden verzekeringsmaatschappijen de mogelijkheid om naast het basispakket een extra geldbedrag te verzekeren. Met dat extra geldbedrag kunnen extra kosten worden betaald die geen deel uitmaken van het basispakket. Als het geldbedrag niet of niet volledig nodig is, dan blijft dit bedrag in de polis beschikbaar voor een andere verzekerde.

Vind een onderneming:

Uitvaartverzekeringen

Vergelijk en sluit direct een voordelige uitvaartverzekering af.
Peter van Schaik

VERZEKERINGEN ADVIES

Peter van Schaik

Polis kwijt. Wat nu?

Stel een vraag

Advies: Neem geen naturaverzekering!!

Met een naturaverzekering bent u niet vrij in de keuze van de uitvaartverzorger en in de praktijk moet u na afloop vaak bij betalen.

Lees verder

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >