Oude polissen

Polissen van maatschappijen die niet meer bestaan

BELANGRIJK OM TE WETEN

Polis blijft altijd waarde behouden

Beheer oude polis meestal nog te achterhalen

U kent ze wel: premievrije polissen die in het verleden gesloten zijn bij verzekeringsmaatschappijen die inmiddels niet meer bestaan omdat ze zijn overgenomen door andere verzekeringsmaatschappijen. Vaak gaat het om polissen waarop een laag bedrag verzekerd is. Uiteraard heeft zo’n polis nog altijd waarde.

Weet u niet welke verzekeringsmaatschappij de polis nu in beheer heeft dan kunt u kijken op Uitvaartverzekering.com waar praktische informatie is te vinden waardoor snel is vast te stellen wie de oude polis nu in beheer heeft.

Wilt u zelf voorkomen dat nabestaanden later moeten zoeken of er voor u destijds een uitvaartverzekering is afgesloten? Ga dan naar Uitvaartverzekeringsregister.nl. Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij.
Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het BSN nummer en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten. Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >
Vind een onderneming:

Mr Willem van der Putten

JURIDISCH ADVIES

Mr Willem van der Putten

Oude polissen

Oude polis begrafenisverzekering

Stel een vraag