Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Boedelbewaarplicht verhuurder


7 september 2002

Vraag nummer: 1040  (oude nummer: 1374)

Fri Apr 5 11:44:36 2002

De erfenis is verworpen. Mogen de nabestaanden de schuldeisers in kennis stellen van het overlijden, b.v. d.m.v. een rouwkaart? Ook over de verwerping van de erfenis? Hoelang heeft de woningverhuurder boedelbewaarplicht?

Antwoord:

Fri Apr 5 14:28:40 2002

Geachte heer of mevrouw,

Nabestaanden mogen schuldeisers, net zo goed als de rest van de wereld, in kennis stellen van een overlijden. Ook door middel van een rouwkaart. Ik zou het als nabestaande die een erfenis niet wil aanvaarden, echter niet doen.

U zegt dat de erfenis is verworpen. Ik merk op dat daar formeel een hele procedure voor is, waarbij een notaris betrokkenen benadert en formeel vraagt of men de erfenis aanvaardt of niet. In de praktijk is het echter vaak zo dat de formele procedure niet wordt opgestart, omdat niemand die wil beginnen. Een notaris begint niet, voordat er iemand is die tegen hem zegt dat hij/zij moet beginnen en zijn kosten betaalt.

Een woningverhuurder heeft geen boedelbewaarplicht. Als de huurder overleden is, dient de verhuurder te onderzoeken wie erfgenaam is en met wie hij zaken moet afwikkelen. Als niemand erfgenaam wil zijn, kan de verhuurder de boedel verkopen, als de overledene nog huur- of andere schulden bij hem had. Dat is niet aan een bepaalde termijn gebonden. Hangt allemaal van de concrete situatie af.

mr W.G.H.M. van der Putten

5 april 2002

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >