Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat zijn de mogelijkheden na een zeer ernstig incident tijdens de begrafenis voorgedaan? Wat zijn de mogelijkheden?


18 november 2008

Vraag nummer: 5883  (oude nummer: 11749)

Mijn vader is gisteren begraven. Bij het zakken van de kist met touwen liet men de kist verticaal in het graf vallen en heeft ongeveer vijf minuten verticaal gehangen. Schade aan kist. Materialen , geen respectvolle begrafenis. Mijn vader verschoven. Respectloze uitvaarleider. Wat zijn op zeer korte termijn de mogelijkheden, zeker gelet op het feit van het ernstige incident en vooral de storende aanwezigheid van de uitvaartleider. Hij heeft zichzelf verre van goed voorbereid. DELA

Antwoord:

Geachte heer,

Allereerst gecondoleerd met dit zeer recente verlies van uw vader.

U kunt een klacht indienen bij de uitvaartonderneming. Die moeten uitleggen wat er gebeurd is en waarom. Liet een van de dragers die de touwen hanteerden een touw glippen, brak er een touw, bleef een touw ergens achter haken? Was het een fout waar de uitvaartondernemer voor verantwoordelijk was, of de begraafplaats? Was het een kwestie van slechte voorbereiding, onervaren medewerkers, etc. etc.? Of was het echt een ongeluk?
Dat moet men u maar eens rustig uitleggen.

Iets anders is nog hoe de kwestie is opgelost. Een ongelukje, hoe pijnlijk ook, kan altijd gebeuren. Dat is helaas nooit uit te sluiten. Maar de belangrijke vervolgvraag, los van de vraag of het een fout of een ongeluk was, is hoe het werd opgelost en wat daarbij de rol en het optreden van de uitvaartleider was. Wat heeft hij gedaan om het euvel te verhelpen en hoe snel en vakkundig?

Ik adviseer om een gesprek aan te gaan met de uitvaartonderneming en de zaak zo rustig mogelijk te bespreken. Ik zeg 'zo rustig mogelijk', omdat hier natuurlijk altijd emoties bij spelen. Wat gebeurd is, is helaas niet terug te draaien, maar men zal begrip moeten tonen voor uw - terechte - verontwaardiging.

Als u er samen in een of twee gesprekken of eventueel in een briefwisseling niet uit komt, kunt u overwegen om een klacht in te dienen bij de Ombudsman Uitvaartwezen. Informatie over de procedure en afhandeling van eerdere klachten kunt u vinden op de site www.uitvaart.nl/ombudsman.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >