Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Particulier vervoer overledene


12 april 2012

Vraag nummer: 28086

geachte heer Van der Putten,
Mijn schoonmoeder zal binnen niet al te lange tijd overlijden. de uitvaartverzekering dekt niet alle kosten. Is het mogelijk haar en de familie t.z.t. van het midden van het land naar de provincie Groningen te vervoeren met particulier vervoer zonder gebruik te maken van door de uitvaartonderneming in te zetten vervoer? kan de uitvaartondernemer dan toch kosten in rekening brengen?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Zeker kan men besluiten om het vervoer van een overledene naar elders met particuliere transportmiddelen te doen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met een SUV of bedrijfsbusje.
Zie tientallen vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Vervoer overledene'. Zoals de vragen Mogen wij de kist zelf vervoeren?, Aanhanger als lijkwagen en andere.

Als de ondernemer de overledene niet vervoert, kan hij daar natuurlijk ook geen kosten voor rekenen. Maar als de ondernemer eerst werkzaamheden in het midden van het land moet verrichten en dan naar Groningen moet, kan hij voor het tijdsbeslag en vervoerskosten van zijn personeel wel kosten rekenen.

Een punt kan nog zijn de verzekering die u noemt. Als dat een naturaverzekering is waar ook een component 'vervoer' in zit, is het de vraag of u iets terug krijgt dan wel dat bedrag op een andere manier kunt besteden, als u zelf het vervoer verzorgt. Misschien zijn er kosten aan huur van een vervoermiddel en benzine. Die zou de verzekeraar dan misschien ook kunnen vergoeden.

Ik adviseer u om heel tijdig met de verzekeraar te overleggen wat de uitkering inhoudt en hoe u die kunt besteden overeenkomstig uw wensen.
Ook om met een uitvaartonderneming tot in detail te bespreken wat u wenst en hem daar een gedetailleerde offerte voor uit te laten brengen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld over de vraag of men verplicht is een uitvaartondernemer in te schakelen:

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >