Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Waarom ik geen afscheid van mijn vader mag nemen


23 oktober 2009

Vraag nummer: 7006  (oude nummer: 14157)

Mijn zus is de opdrachtgever geweest m.b.t. de uitvaart en crematie van mijn vader. Zij besloot dat ik geen afscheid mocht nemen en dat ik niet aanwezig mocht zijn bij de crematie. Mijn vader had dit niet gewild. Het uitvaartcentrum heeft mij ook geweigerd, in opdracht van mijn zus. Is dit zomaar mogelijk?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ja, dit is mogelijk. De opdrachtgever beslist. Het uitvaartcentrum mag u niet toelaten, als de opdrachtgever dat niet wil.

Maar als u het er niet mee eens bent, kon u via een advocaat een kort geding beginnen. Over dit soort situaties zijn verschillende rechtszaken gevoerd. De uitkomst was meestal dat betrokkene de gelegenheid kreeg om apart afscheid te nemen. Eventueel een half uur voor de plechtigheid in een nevenzaaltje van het crematorium of een uur van tevoren om het rouwcentrum.

Zie vergelijkbare vragen zoals bijvoorbeeld (Niet mogen) bijwonen van begrafenis, Afscheid nemen van gescheiden vader, De begrafenis van moeder is buiten mij om geregeld en Kan mij de toegang tot de plechtigheid worden ontzegd? in de subrubriek 'Uitvaartplechtigheid' in de hoofdrubriek 'Overige’.

Zie over de vraag of je iemand kunt verbieden om afscheid te nemen van een overledene, ook:


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE