Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Overlijden moeder (geen begrafenis door gemeente?)


25 oktober 2009

Vraag nummer: 7009  (oude nummer: 14166)

Mijn moeder is gister overleden, en wordt in principe door de gemeente begraven, ze heeft schulden en staat onder curatele, ik wil de uitvaart zelf door lening bekostigen is dat mogelijk, ik zou zo spoedig mogelijk hier antwoord op hebben ivm met de tijd die dringt.
met vr XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Allereerst gecondoleerd.

Ja, u kunt de uitvaart via een lening bekostigen. Wellicht komt u ook in aanmerking voor bijzondere bijstand. Overleg zo spoedig mogelijk met de Sociale Dienst.

Zie over het alternatief van het verzorgen van de uitvaart door de gemeente de vragen in de subrubriek 'Uitvaart door gemeente' in de hoofdrubriek 'Overige onderwerpen'.
www.uitvaart.nl/?s_page_id=68&pid=1&scat=131
Als de gemeente de begrafenis moet regelen, kan zij toch alle kosten op u en eventuele andere kinderen verhalen via een speciale wettelijke regeling. Maar dan maakt de gemeente de dienst uit, letterlijk en figuurlijk. Dan kunt u het waarschijnlijk beter in eigen hand houden.

Als uw moeder schulden heeft, doet u er waarschijnlijk verstandig aan de nalatenschap te verwerpen. Dat staat los van het regelen van de uitvaart op uw eigen kosten.

Op deze site kunt u ook zoeken naar uitvaartondernemingen bij u in de regio die een begrafenis netjes maar zo goedkoop mogelijk regelen. Kijk in de Bedrijvengids onder Begrafenisondernemingen en Uitvaartondernemingen en vraag 1 of 2 of 3 bedrijven gewoon eerst een offerte voordat u een opdracht aan een onderneming geeft. De tijd dringt, maar het is ook belangrijk om de kosten in de hand te houden, dus neem een dag extra tijd om kosten te vergelijken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Zijn kinderen verplicht de uitvaart van hun ouders te betalen?


Kunnen nabestaanden een uitvaart bijwonen die door de gemeente wordt geregeld?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >