Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Meer informatie door de gemeente begraven


11 oktober 2005

Vraag nummer: 4083  (oude nummer: 6666)

Mijn biologische vader met wie ik geen contact had, is begraven door de gemeente, hij had geen geld en zijn familie wilde niet voor de kosten opdraaien, als ik nou wat meer informatie wil over wat er is gebeurd en waar hij ligt, waar kan ik dat dan het beste opvragen?
Hij is sinds 2003 overleden, er is ook nooit contact met mij opgenomen over het feit dat hij is overleden, kan ik nou evengoed voor de kosten opdraaien?
Met vriendelijke groet,
Christie

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Wie op welke plek op een begraafplaats begraven is, is openbare informatie. De administratie van de begraafplaats moet u kunnen vertellen waar het graf ligt. Iedereen mag dat opvragen.

Wat er verder gebeurd is, wat aan het overlijden vooraf is gegaan, kan geen enkele overheidsinstantie u vertellen. Er zijn misschien wel mensen die het weten, zoals zijn huisarts, maar die mág het niet vertellen. Misschien valt er ook weinig over te vertellen, bijvoorbeeld wanneer hij rustig in zijn slaap is overleden.

Ik denk dat wanneer hij u niet als kind heeft erkend, er ook geen grond is om u voor kosten op te laten draaien. Maar dat kan wellicht van meer omstandigheden afhangen, dat kan ik zo niet zeggen. Van de andere kant, als u nu nog niet benaderd bent, hoeft u het ook niet meer te verwachten.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >