Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Huis overledene


20 april 2016

Vraag nummer: 45928

Hallo .mijn vraag is als het huis van de overledene voor de gemeente is omdat hun de uitvaart doen en kinderen geen erfenis opeisen ivm schulden .mag de gemeente iemand in dat huis laten verblijven tussen de spullen van de overledene .er is namelijk verder nog niks gedaan door de gemeente

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De gemeente mag de kosten van de uitvaart verhalen op de goederen van de overledene. Dat kan een eigen huis van de overledene zijn, of diens spullen.
Als dat onvoldoende oplevert, mag de gemeente de kosten ook verhalen op de kinderen. Ook als die afstand doen van de erfenis.

Kinderen hoeven overigens de erfenis niet op te eisen. Je bent als kind automatisch erfgenaam zonder iets op te hoeven eisen. Het is omgekeerd zo, dat als je als kind de erfenis niet wilt, dat je juist dan actie moet ondernemen.

Als de gemeente kosten van de uitvaart mag verhalen op het huis en de inboedel, lijkt mij dat de gemeente in beginsel ook iemand in dat huis en tussen die goederen mag laten verblijven. Al was het maar om te voorkomen dat goederen kunnen worden ontvreemd.
Erfgenamen kunnen de spullen ook opeisen. Maar dan zitten ze ook aan de schulden van de nalatenschap vast.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
A.s. zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >