Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Gemeente weigert bijzetting in het bestaande eigen graf


13 januari 2012

Vraag nummer: 27195

Mijnheer van de Putten,

Een alleenstaande man van Armeense afkomst zonder nog levende familie is overleden. Hij heeft weinig bezittingen en geen vermogen .Drie jaar geleden is zijn vrouw overleden en er zijn toen voor 15 jaar grafrechten betaald. Op de grafsteen staat de naam van mijnheer al gegraveerd en er staat een foto van het echtpaar op. Het was de uitdrukkelijke wens van mijnheer om bij zijn vrouw begraven te worden.
De gemeente heeft opdracht gegeven voor de begrafenis. Toen bleek dat mijnheer begraven zou worden in een algemeen graf op een andere begraafplaats dan waar zijn vrouw lag heb ik aangeboden om de meerkosten op de een of andere manier te regelen maar noch de begrafenisondernemer noch de gemeente wilde daarvan weten. Begraven worden in het al bestaande graf was onmogelijk tenzij ik alles zelf zou betalen.Omdat de opdracht al was gegeven en mijnheer de volgende dag zou worden begraven moest ik snel beslissen en er is toen een contract met een andere uitvaartmaatschappij getekend. Voor een deel kunnen de kosten betaald worden uit bijdragen uit de Armeense gemeenschap maar dat is lang niet voldoende om de €2900 te dekken.
Vind u dat de gemeente juist gehandeld heeft?

Jacqueline Verspeek

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik ken onvoldoende details.
Als er al een eigen graf van de man was, waar ruimte was en de grafrechten al van betaald waren, is het uiterst merkwaardig (en misschien wel idioot en zeer onzorgvuldig en onjuist) dat de man in opdracht van de gemeente op een andere begraafplaats in een algemeen graf zou worden begraven.

Het is logisch dat de gemeente bij gebrek aan middelen de man zo goedkoop mogelijk wil laten begraven. Maar een begraving in een algemeen graf en de huur van het algemene graf kan duurder zijn dan de bijzetting in het bestaande graf.

Als de kosten (ongeveer) even hoog zouden zijn, zou de gemeente er zeker rekening mee moeten houden dat er al een graf was en de man graag bij zijn vrouw begraven wilde worden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek > Reportages.
Zoals de Promo Serie Begraven en Begraafplaatsen

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE