Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Gecremeerd door de gemeente wat gebeurt er met de as?


21 februari 2011

Vraag nummer: 7894  (oude nummer: 16461)

Een kennis(goede vriend van de familie) van mij is 3 maanden geleden plots overleden(zelfmoord) Hij had zich niet verzekerd dus is hiij door de gemeente gecremeerd.We hebben zelf dankzij een kennis die een aula beheerd een afscheid geregeld voor ons maar vooral ook voor zijn familie waar hij al 20 jaar al helemaal geen contact meer mee had.Nou is het zo dat zijn as nog ergens wordt bewaard(ergens in Zeist?) maar zijn familie wilt er niks mee doen.Nou is mijn vraag is het mogelijk dat wij zijn as toch nog zelf kunnen ophalen zonder dat er de crematiekosten moeten worden verhaald.Het is voor ons heel erg belangrijk dat we het goed af kunnen sluiten omdat er enkele van ons heel veel verdiet van hebben dat we zijn as niet uit kunnen strooien op een belangrijke plek.En niet weten na hoe lang en wat er anders met zijn as gaat gebeuren.Hopelijk kunt U hier ons over informeren.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Als een gemeente de crematie heeft geregeld, mag die gemeente beslissen wat er met de as gebeurt.
Maar de gemeente moet wel rekening houden met de wens of vermoedelijke wens van de overledene, als die bekend is. Of aannemelijk kan worden gemaakt.

Overlegt u gewoon met de betreffende gemeente. Hier zijn geen regels voor, behalve dat de opdrachtgever van de uitvaart (de gemeente in dit geval) beslist, maar bij zijn of haar beslissing rekening moet houden met de wens van de overledene (mits dit in gevallen waarbij de gemeente de uitvaart regelt, dit niet tot extra kosten leidt; dat zal hier wel niet het geval zijn).

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Kunnen nabestaanden een uitvaart bijwonen die door de gemeente wordt geregeld?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >