Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Een bezoek aan een begrafenis


5 juni 2010

Vraag nummer: 7584  (oude nummer: 15794)

Geachte lezer
ik ben Rosa Koenen en schrijf u namens ons theater collectief "Noctambulas". Momenteel zijn we bezig een voorstelling te meken genaamd: "De Geboorte". De Geborote is een theatraal onderzoek naar hoe de de wereld waarin je geboren wordt betekenis geef taan het geboren kind en en vorm geeft aan diens leven en sterven. In ons onderzoek naar rituelen rondom de dood zouden wij graag dichter bij deze materie komen door bijvoorbeeld een gemeente begravenis bij te wonen. Ik snap dat deze vraag uniek dan wel niet ongepast is, maar hier zou ik willen vermelden dat wij, in alle respect en met de grootste zorgvuldigheid deel willen nemen aan de dood verbonden situaties in de huidige westerse maatschappij. Ik weet niet of gemeente begravenissen volgens het beleid openbaar toegankelijk zijn, en of ik met iemand contact op zou kunnen nemen voor dergelijke informatie.
Mijn vraag aan u is of u mij meer inzicht kan geven in de regelgeving omtrent gemeente begravenissen of dat u misschien contacten heeft waar ik met mijn vragen terecht kan .
lieve groet en ik kijk uit naar u bericht,

Rosa Koenen,
namens theatercolelctief: "Noctambulas"

(zij die wandelen in hun slaap)

Noctambulas is verbonden aan het interdisciplinaire collectief Karbiet.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Begrafenissen zijn in principe openbaar toegankelijk. Iedereen kan een begrafenis bijwonen (tenzij de familie nadrukkelijk bepaalde personen uitsluit om persoonlijke redenen).

Ik adviseer u om gewoon eens contact op te nemen met het Bureau Uitvaarten van de gemeente Amsterdam, Nicolaas Witsenkade 22, 1017 ZS Amsterdam, tel. 020-3464499, en te vragen wanneer en waar uitvaarten plaats vinden.

U kunt ook naar een willekeurige grote begraafplaats gaan en kijken naar de begrafenissen die er (bijna) dagelijks plaats vinden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Kunnen nabestaanden een uitvaart bijwonen die door de gemeente wordt geregeld?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE