Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Blokkade bankrekening i.v.m. gemeentelijke uitvaart


4 april 2016

Vraag nummer: 45743

De gemeente heeft een blokkade laten leggen op een bankrekening van de overledene. Dit gezien het feit dat zij de uitvaart hebben verzorgd. Mag de bank de automatische incasso's ondanks de blokkade toch afschrijven? Of had dit niet gemogen? Nu zijn de huur, g/w/l etc. afgeschreven, maar uitvaartkosten zijn toch preferent? Welke wetsartikelen horen hierbij?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dat kan ik zo niet beoordelen. Ik weet niet wat u 'blokkade' noemt; de wet kent dat begrip niet. Een blokkade is iets van de bank zelf, of wat de rekeninghouder kan laten doen als bijvoorbeeld zijn pinpas gestolen is. Misschien is er beslag gelegd, maar ik weet niet onder welke voorwaarden.
Als beslag is gelegd, zouden ook huur, gas, water, elektra e.d. niet meer automatisch afgeschreven mogen worden. Althans niet zonder toestemming van de gemeente.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE