Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaartkosten en schulden


25 april 2014

Vraag nummer: 38163

Mijn man is recent overleden, maar bleek zwaar gokverslaafd te zijn geweest, waardoor ik met hoge schulden achterblijf. Ik heb een uitvaartverzekering. Mijn vraag is of bij mijn overlijden de kosten met deze verzekering kunnen worden betaald, maar mijn kinderen afstand kunnen doen van ervan en dus niet met de schulden van mij opgescheept worden.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als ik u goed begrijp wilt u dat de kinderen uw uitvaart betalen van de verzekering, maar dat zij verder afstand doen van de schulden.
Ja, dat kan. U moet dan zorgen dat niet uw kinderen, maar de persoon die de uitvaart regelt de uitkering van de verzekering kan krijgen. Bijvoorbeeld een uitvaartondernemer. Of de uitvaartverzekeraar, als het een naturaverzekering is. De kinderen kunnen dan afstand doen van de erfenis. Dat betekent wel dat zij zich op geen enkele maniet als erfgenaam mogen gedragen. En dus niets, bij wijze van spreken nog geen theelepeltje, uit uw huis mogen meenemen.

Zie vraag Aansprakelijkheid (begrafenis regelen maar niet aansprakelijk zijn voor eventuele schulden) in de lijst van meest gestelde vragen. En tientallen vergelijkbare vragen in de subrubrieken Kosten uitvaart en Uitvaart door gemeente.
Vragen als bijvoorbeeld: 'Hoe regel ik de begrafenis voor een goede vriend of familielid als er geen verzekering en geld beschikbaar is'?

Zie ook: wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


Zijn kinderen verplicht om de uitvaart van ouders te betalen? Zie:


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE