Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten uitvaart en tegenhouden erfrecht


9 augustus 2018

Vraag nummer: 55802

geachte heer
onze moeder was aan haar laatste fase bezig en onze broer wist dat zij op korte termijn kon overlijden. hij is gewoon op vakantie gegaan en wij zelf hebben onze vakantie afgezegd. hij wilde alleen weten dat als zij kwam te overlijden dat dit op zijn laatste dag van de vakantie aan hem gemeld werd. ondertussen was ze al eerder overleden en was de begrafenis ondernemer bij ons om het e.a. te regelen wij hebben gezegd dat dit echter niet kon zonder hem. nadat hij terug was van vakantie hebben we direct met alle erfgenamen bij elkaar gekomen om wat te bespreken voordat de begrafenis ondernemer zou komen. Hier is onder de broers een ruzie ontstaan waar door hij is op gestapt. Hij wilde een paar dingen door zetten die hij perse wilde voor de uitvaart en de andere niet. Onze andere broer had wel water bij de wijn gedaan wat de ander dus niet wilde.
De boze broer is op gestapt en zij ik ga dit wel doen en ga dit dan zelf betalen.
Daarna is de begrafenis ondernemer geweest en hebben de andere erfgenamen de uitvaart geregeld. Zonder de dingen die de andere broer er specifiek erbij wilde hebben. En wij wel water bij de wijn hebben gedaan voor wat voor soort uitvaart. zelfs ook zijn naam en bloemen geregeld
Ondertussen heeft hij bij de uitvaart ondernemer dus het e.a. zelf geregeld wat hij op eigen kosten zou doen. En Heeft zijn ook naam laten verwijderen
Nu de uitvaart achter de rug is en wij de factuur hebben ontvangen zaten ook de kosten van hem in verwerkt wat echter in het aller begin niet is afgesproken met de uitvaart onderneming.
Ze was maar voor €5876 verzekerd en hebben een factuur gehad van €6400,-
Zijn aandeel in de kosten bedraagt wat niet afgesproken was 511 euro voor een advertentie waar alleen zijn naam in genoemd werd.
We hebben dus de uitvaart ondernemer opdracht gegeven de factuur van zijn aandeel naar hem te sturen.
Nu we nog een verklaring van erfrecht moeten ontvangen en hij nu weigert mij een machting te geven hiervoor .
Hij wil deze kosten van de totale erfenis halen zodat wij hierdoor ook mee betalen.
Hij zei ook nog van twee dingen die hij niet wilde ( maar tijden de plechtigheid prima vond) hiervan hebben wij gezegd dat betalen wij dan ook zelf.
Hij wil erfrecht net zolang tegen houden tot dat hij zijn zin heeft.
wat kunnen we hiermee

Antwoord:

Geachte heer,

Zucht, wat een gedoe allemaal. Alsof een overlijden nog niet erg genoeg is.

Wat betreft de kosten van de uitvaartonderneming. Ik vermoed dat er een offerte was; u bent alleen verplicht om de rekening te betalen voor zover de offerte geaccepteerd is of later aangepast is.

Wat betreft de Verklaring van erfrecht: ik adviseer u om de Notaristelefoon te bellen. Ik behandel namelijk geen vragen over erfrecht of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de Notaristelefoon en de vragen en antwoorden in de adviesrubriek Notarieel recht / erfrecht.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE