Kindsdeel


14 februari 2016

Vraag nummer: 45218

Mijn moeder 13 jaar geleden overleden,daarna heeft mijn stiefvader een testament opgemaakt dat wanneer hij overlijdt word de erfenis dan verdeeld over mijn stiefbroer,mn zus en mij hij zegt die akte kan hij ongedaan maken wanneer hij wil omdat hij hem alleen opmaakte en wanneer wij ons kindsdeel opeisen hij dat ook zou doen.vorig jaar had ik voor het eerst weer contact met hem na 10 jaar na de tweede keer dat we elkander zagen melde hij het huis te willen verkopen,nu inmiddels is het zover en moeten wij tekenen dat het huis weggaat dan gaat hij een appartement huren,steeds herhaald hij als jullie je kindsdeel opeisen gooi ik jullie uit het testament,ikzelf vind het heel raar en twijfel aan zn goede bedoelingen en hoef dit beste man zijn erfenis niet maarssen zouden we ons kindsdeel niet opeisen kunnen hij gaat nu huren als hij iets kopen ging was hij het geld nodig maar nu toch niet,ik zelf sta onder bewind dus heb er niks aan geloof ik ik weet het niet.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht. De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over erfbelasting of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de adviesrubriek Notarieel advies / erfrecht.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der PuttenTIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >