Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Hoe achterhaal ik een testamentair executeur?


24 augustus 2019

Vraag nummer: 58443

Na een lange tijd geen contact met hem gehad te hebben vernam ik het overlijden van mijn vader via een neef. Via-via heb ik meer informatie kunnen achterhalen omtrent zijn overlijden, uitvaart en crematie, ziekbed en laatste weken. Nu heeft mijn contactpersoon wel de naam van de executeur genoemd, maar wilde niet zonder overleg de contactgegevens verstrekken. De executeur heeft navraag gedaan bij de notaris en omdat één en ander pas net in gang is gezet, kan en mag ze ons niets vertellen. Het testament is opgevraagd en als dat bestudeerd is zal de notaris contact opnemen. Als ik onterft ben, die kans is aanwezig, dan heb ik begrepen dat een notaris geen contact hoeft op te nemen, ook de executeur hoeft dat niet te doen. Echter zal ik me wel bekend moeten maken als schuldeiser en/of erfgenaam bij één van beiden. Naast het eerste pad waarbij ik hoop via mijn contact persoon één en ander te achterhalen, heb ik ook de overlijdensakte opgevraagd en het CTR aangeschreven om de notaris te achterhalen zodat ik bij een blijvende “weigering” toch mijn recht kan halen.

Mijn vragen zijn: Mag een, aangewezen, executeur weigeren zich bekend te maken? Waar wordt een executeur bekendgemaakt? Welke termijnen zijn wettelijk en/of gebruikelijk?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Deze vraag ligt op het terrein van het erfrecht. De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, erfbelasting of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de Notaristelefoon en de vragen en antwoorden in de adviesrubriek Notarieel recht / erfrecht.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >