Afspraken herroepen


24 juli 2019

Vraag nummer: 58273

Onze vader is in Mei jongsleden overleden en heb ik mijn zussen het huis geerft, aangezien ik graag mijn ouderlijk huis wil behouden heb ik aangeboden het te kopen en mijn zussen, na aftrek van de hypotheek die nog op het huis zit, hun deel te betalen, en tot die tijd zelfs alle kosten op me te nemen incl een vergoeding mocht het allemaal langer duren dan gepland. Dit werd mondeling afgesproken en enkele uren later op papier. Beide zussen waren het er mee eens, want mocht het allemaal niet lukken moet het huis alsnog verkocht aan derden en krijgt ieder zijn deel. Helaas mocht ik een dag later een zeer officiele mail ontvangen van mijn middelste zus met de mededeling dat ze haar handtekening weer roept, echter was ook af gesproken dat ik buiten huis de tuin zou onder houden hetgene ik dus ook al gedaan had en hier mee wel al een gedeelte van mijn afspraak was nagekomen. Ik heb naar aanleiding van haar mail terug gemaild met de vraag waarom en aangegeven dat alles bespreekbaar is maar ze mij wel op deze manier kwetst. Helaas geen antwoord. Mijn andere zus is het nog steeds eens met de gemaakte afspraken. Wat nu te doen?
graag uw advies.
mvg,

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Deze vraag ligt op het terrein van het erfrecht. De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, erfbelasting of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de Notaristelefoon en de vragen en antwoorden in de adviesrubriek Notarieel recht / erfrecht.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >