Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Asbus van mijn zus 2


15 juni 2017

Vraag nummer: 51029

Goedendag de heer van Putten

Allereerst bedankt voor het beantwoorden van de vraag op de asbus van mijn zus en ook op die van mijn dochter we wisten het niet van elkaar!
Vanmiddag had ik het gesprek op het gemeentehuis over de "ontstane situatie". De man gaf aan dat de asbus inderdaad te vroeg was weggehaald en mijn ex-zwager hadden ze niet ingelicht.
Maar ondanks de fout van de gemeente hebben ze de zaak 'juridisch onderzocht' en gaf hij aan dat zij als gemeente niet aansprakelijk kunnen worden gesteld! Mijn ex-zwager kan, zoals de man aangaf, tegen ons een civiele procedere beginnen. Dit was wat hij wilde mede delen. Nu is het afwachten of mijn ex-zwager daadwerkelijk een procedure gaat beginnen. Indien dit het geval is dan betrekken wij uiteraard de gemeente er wel bij aangezien het hun fout is.

Met vriendelijke groet,
Mw Hendriks

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dan is het inderdaad zo gegaan als ik vermoedde. De gemeente had de asbus niet al medio april aan u af mogen staan maar nog moeten wachten tot de huurtermijn in mei helemaal verlopen was.

Ik ben het niet eens met de opvatting van de gemeente dat zij niet aansprakelijk kan worden gesteld. De gemeente heeft een duidelijke fout gemaakt en uw zwager zou daar terecht een klacht over kunnen indienen. Het is alleen de vraag wat dat verder voor gevolgen kan hebben. Ik denk geen. De gemeente moet de fout erkennen en dan excuses maken, als er een formele klacht van uw zwager komt. Maar meer gevolgen zijn er niet.
Er had een probleem kunnen ontstaan als uw zwager alsnog in mei gezegd zou hebben dat hij de asbus had willen hebben. Daar had hij dan recht op gehad. De gemeente had die dan ten onrechte niet meer kunnen geven.

Er zou voor u in die situatie niet zonder meer een verplichting zijn geweest om de asbus terug te geven. Wel, als u wist of zich had gerealiseerd dat de gemeente eigenlijk onrechtmatig handelde. Maar niet, als u te goeder trouw was en niet wist dat uw zwager eigenlijk nog een paar weken aanspraak op de asbus kon maken.

Het is kletskoek dat de gemeente beweert dat uw zwager over deze kwestie een civiele procedure zou kunnen starten. Ik zou niet weten wat uw zwager in een rechtszaak zou kunnen vorderen. Hij wilde eerst zelf de asbus niet hebben, dus wat valt er nu te klagen?
Dat de gemeente uit eigen beweging de asbus te vroeg heeft afgegeven, kan niemand u verwijten.

Kortom, ik zie voor u geen probleem of risico.

Als uw zwager boos is over de handelwijze van de gemeente, kan ik dat begrijpen. Dat is terecht. Maar het heeft geen consequenties.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE