Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Asbus van mijn zus


9 juni 2017

Vraag nummer: 50970

Onlangs deelde mijn zwager na twintig jaar dat hij de betaling voor asbus en monument niet meer wou verlengen hij gaf ons daar de gelegen heid voor om het over te nemen.zo niet dan werd het opgeheven en de as door gemeente op een veldje uitgestrooid.na overleg in de familie hebben we besloten om de asbus over te nemen. contact opgenomen met gemeente ambtenaar en uitgelegd dat zwager het niet meer wou verlengen en wij de asbus overnamen.dat gesprek was vorig jaar 17 november 2016. ambtenaar wou het gelijk regelen maar wij als famelie hadden besloten het over de feestdagen heen te tillen en we hadden de tijd. in mei was immers het contract afgelopen. zo gezegd zo gedaan. contact gehad met ambtenaar en dinsdag na Pasen 18 april 2017 kon ik de asbus in ontvangst nemen kreeg nog een bevestiging met, als het zover was, dat rechthebbende op hoogte gesteld zou .worden
Nu hebben we de asbus nog geen twee maand en worden wij uitgenodigd door gemeente omdat er een "ontstane situatie" is door het in ontvangst nemen van de asbus van mijn zus.
Ik vermoed dat gemeente niet juist heeft gehandeld in deze en vraag eigenlijk wat voor rechten wij hebben? Alvast bedankt voor de genomen moeite, vriendelijke groet Sienetta Hendriks

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Uw verhaal lezende, had de gemeente eind vorig jaar niet af mogen gaan op uw verhaal dat uw zwager het urnengraf of de urnennis niet wilde verlengen. Dat had uw zwager zelf aan de gemeente moeten vertellen. Of de gemeente had navraag moeten doen.

Als het contract van uw zwager tot mei liep, had de gemeente de asbus niet al medio april aan u af mogen staan. Zij had moeten wachten tot de huurtermijn helemaal verlopen was.

Ik weet ook niet wat 'de ontstane situatie' is. Ik zou eerst maar eens de gemeente aanhoren en niet bij voorbaat bedenken wat er aan de hand is. Ja, er zal wel iets aan de hand zijn, anders zou er geen uitnodiging zijn. Maar ik zou als ik u was zeker niet overhaast handelen. Ik zie op voorhand geen reden waarom u de asbus nu, na afloop van de huurtermijn van de asbus, nog zou moeten afstaan. Ik zie het zo dat u op dit moment rechtmatig eigenaar van de asbus bent.

Als de gemeente meent dat u de asbus zou moeten afgeven, moet u vragen om de argumentatie op schrift te zetten, in een brief. Dan kunt u die door een advocaat laten beoordelen.

Uw dochter heeft hier gisteren ook al een vraag over gesteld.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE