Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Resten van vier personen door elkaar 3


19 januari 2017

Vraag nummer: 49146

Geachte meneer van der Putten,
Ik heb in 2009 een brief gestuurd dat ik wilde herbegraven en begin dit jaar ook nog. Mijn moeder haar graf staat op de lijst om herbegraven te worden,zo staat het ook in de computer van de Kabelweg hoofdkantoor. In maand mei gaan ze herinrichten en mij is beloofd dat ze zouden bellen en Westgaarde kon niet toezeggen dat er herbegraven kon worden, de wens is dat weten ze en steken ze niet onder stoelen en banken. Het ligt er aan wat ze aantreffen en op mijn vraag als de resten door elkaar heen leggen dan wordt er niet herbegraven want ze hebben in 1997 het overgenomen van andere eigenaar dus ze weten niet hoe die kelders er aan toe zijn. Ik ga zeker die Burgemeester een verzoek doen,heel snel. Maar denkt u dat het serieus dan is omdat het verzoek in de computer staat bij kabelweg en ze willen herbegraven,maar ligt aan de conditie van het graf. Daarom vraag ik me af waar ze dan nar kijken bij herbegraven? Want volgens mij ligt er niets door elkaar en is er nog wel wat over,omdat mijn moeder als bovenste in het algemeen graf ligt,in een kelder. Dus mijn verzoek heeft wel gehoor,maar ze kunnen pas wat zeggen als ze het graf openen en in mei zeggen ze dan. Op de Kabelweg zeggen ze de steen wordt opgeslagen en op Westgaarde weer van niet,maar tot aan beplanting weghalen blijft steen liggen. Waarom wordt er zo vreselijk moeilijk over gedaan?
Mvg

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U herhaalt nu deels uw vragen van vanochtend en van vanmiddag.

Ik adviseer u om niet af te wachten tot men u in mei gaat bellen, maar op zo kort mogelijke termijn de toezegging van Westgaarde te eisen, schriftelijk, dat men mee zal werken aan de opgraving en zo nodig onderzoek zal laten doen naar de stoffelijke resten als die van verschillende overledenen op de bodem van de kelder zijn gevallen.
Ik weet van andere mensen die een advocaat hebben ingeschakeld (die mij weer advies vroeg) dat een dagvaarding voor een rechtszaak nodig was om Westgaarde tot medewerking aan een oplossing te bewegen.

U weet niet of in het graf van uw moeder stoffelijke resten door elkaar liggen. U verwacht van niet, maar u weet het niet. Westgaarde weet het blijkbaar ook niet, maar het is haar taak om eens te gaan kijken. Ik weet het ook niet; ik weet alleen dat er afgelopen jaren bij verschillende families problemen mee waren en dat Westgaarde niet erg tot medewerking neigde.

Het klopt dat de PC Hooft Groep deze begraafplaats twintig jaar geleden heeft overgenomen van de gemeente. Men zegt nu dat het de schuld van de gemeente was. Ja en nee. De gemeente had blijkbaar ondeugdelijke kelders aangelegd, maar ik heb nooit gehoord dat de PC Hooft Groep in die twintig jaar enige poging heeft gedaan om de situatie te verbeteren of om erger te voorkomen. Dan kan men zichzelf ook niet helemaal vrijpleiten.

Het enige dat ik kan doen is u waarschuwen, welke acties mijn inziens verstandig zijn. Dat heb ik vanochtend en vanmiddag gedaan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der PuttenTIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld voor de vraag of men verplicht is een uitvaartondernemer in te schakelen:

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE