Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Eeuwigdurend moslim graven

11 april 2020

Vraag nummer: 60486

Hallo hoe zit het met de moslim graven
Word beweerd het het een eeuwigdurende graf is.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

In Nederland bestaan op gewone begraafplaatsen geen eeuwigdurende graven. Zie bijvoorbeeld vraag nummer 56756 'Graven Twenterand echt voor ‘eeuwig’ ? (Nee)'.

Eeuwigdurende graven zijn alleen mogelijk op begraafplaatsen die eigendom zijn van geloofsgemeenschappen. Bijvoorbeeld op Joodse begraafplaatsen zijn de graven eeuwigdurend, omdat vanuit hun geloof Joden hun graven nooit zullen ruimen.

Moslim graven kunnen ook alleen eeuwigdurend zijn, als Moslims zelf eigen begraafplaatsen gaan oprichten, of een begraafplaats overnemen van een gemeente. Mij zijn tot nu toe slechts 2 begraafplaatsen bekend die eigendom zijn van de islamitische gemeenschap, in Almere en in Zuidlaren. Mij lijkt het wenselijk dat er meer islamitische begraafplaatsen komen; zie vraag nummer 60450 'Beleid eeuwigdurende rust voor Islamieten'.

Zie ook het volgende filmpje over Islamitische graven op gewone begraafplaatsen; zijn die voor eeuwig?


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages – kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden.
Zoals over aankoop en behoud van een graf voor onbepaalde tijd (wat mensen 'eeuwigdurend' noemen):


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder