Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Recht op begraafplaats behouden?


5 mei 2011

Vraag nummer: 24662  (oude nummer: 16688)

Wij hebben met een religieuze gemeenschap In het noorden van het land een oud kloosterterrein in eigendom waarop zich een begraafplaats bevindt. Op dit moment is hij nog in gebruik op basis van een oude vergunning van de gemeente aan de monniken. Mijn vraag is of het recht om te begraven blijft bestaan bij de overdracht van het eigendom van de monniken aan ons of dat dat automatisch vervalt als de rechthebbende, het klooster, ophoudt te bestaan. Wij zouden als gemeenschap graag het recht behouden daar onze leden te kunnen begraven. In het nieuwe bestemmingsplan is de begraafplaats als functie 'begraafplaats' aangegeven.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik vermoed dat als in het huidige en nieuwe bestemmingsplan de functie 'begraafplaats' bestaat en blijft bestaan, de begraafplaats en het recht om te begraven kan blijven bestaan.
Maar je kunt zoiets natuurlijk alleen beoordelen als je de onderliggende papieren ziet, zoals de oude vergunning. Ik ben niet helderziend en kan niet raden wat daar in staat.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Een goedkope maar waardige begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE