Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begraafplaats met verkeerde soort grond


5 december 2005

Vraag nummer: 4157  (oude nummer: 7002)

Geachte heer Van der Putten,

Bij ons in het dorp zijn de graven voor twee personen. De begraafplaats is jaren geleden van een verkeerd soort grond vervaardigd, de verantwoordelijke persoon is hiervoor op staande voet ontslagen. De grond die voor de begraafplaats bestemd was is duur door verkocht aan een ander project, en er is kleigrond op de begraafplaats gebruikt. Bij toeval heb ik ontdekt dat het grondwater zodanig hoog staat in deze tijd van het jaar, zodat de overledene gedeeltelijk in het water begraven wordt.
Ik krijg dit beeld niet van mijn netvlies af en heb hier heel veel moeite mee.
Sinds kort ben ik uitvaartonderneemster en doe mijn werk vanuit mijn hart, wij verkopen namens de gemeente de graven, maar mijn gevoel zegt dat dit niet klopt!! Ik was begonnen aan een brief aan de burgemeester, maar doe ik hier wel goed aan, wat haal ik me allemaal op mijn hals? Kunt u mij advies geven?
vriendelijke groet,
......

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het lijkt mij niet eenvoudig om hier verandering in te brengen. Maar wel een hele goede daad! Ik zou eens een gesprek met de burgemeester of de verantwoordelijke wethouder aanvragen, als ik u was en de kwestie bespreken. En betrokkene dan uitnodigen om eens, of een paar keer, te komen kijken naar een graf dat gedolven wordt. Dat kan vóór de begrafenis. Ook kunt u fractievoorzitters van de raad aanspreken.
U moet e.e.a. op een zakelijke en nuchtere manier brengen.
Als de verantwoordelijken binnen het gemeentebestuur de feiten kennen, maar er dan niets aan willen veranderen, moet u zich bezinnen of u nog wel bij de uitgifte van graven betrokken wilt zijn.
Overigens is gedeeltelijk hoog water niet altijd een probleem voor de ontbinding van het lichaam. Maar dat terzijde. Het is niet alleen een technisch, maar ook een ethisch probleem.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE