Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Aanleggen natuur begraafplaats


31 mei 2004

Vraag nummer: 3146  (oude nummer: 4354)

Geachte Heer van Putten,
Mijn Gemeente heeft een mooi stukje "bos"met als bestemming erop van begraafplaats. Het ligt gegrensd aan de aula bij de begraafplaats en is momenteel als algemeen as-verstrooiingsplaats.
Nu is er steeds meer vraag naar zogenaamd groen begraven en als uitvaartverzorger in deze Gemeente Zuidwolde kan mijn Gemeente op deze plaats een mooie natuurbegraafplek van gaan maken. Degene welke al een verstrooiing heeft gedaan in dit bosje(want er staan mooie grote bomen)zou zijn plekje kunnen afbakeren, zodat men toch zijn eigen plekje houdt om heen te gaan en de resterende ruimte zou mooi gebruikt kunnen worden voor begravingen. Zou u mij eens aanwijzingen kunnen geven om dit voorstel bij de Gemeente aan te geven?
Ik wil wat dit voorstel betreft graag met een goed plan naar voren komen en ook de Gemeenteraadsleden dit plan voor leggen. Eind juni heeft men de begraafplaatsproblematiek op de agenda staan.
Aanleg van een natuurbegraafplaats is toch niet zo prijzig dacht ik dan aanleg van een nieuw stuk begraafplaats of een bestaande ruimte waar nog geruimd moet worden.
Met vriendelijke groet R. Zanting - de Groot.

P.S. Mijn Gemeente is op dit moment zeer gevoelig wat kosten betreft doordat er in de komende jaren flink bezuinigd moet worden wil men een sluitende begroting krijgen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Er komen zoveel dingen bij kijken, afhankelijk van de specifieke situatie, dat ik er niets over kan zeggen. De technische voorwaarden (grondwaterstand, soort grond e.d.) moeten goed zijn. Niet elk soort boom kan tegen begraven (= kapot maken wortelstelsel). Er moet een advies van de VROM-inspectie komen, dat soort dingen.

Ik breng enkele keren per jaar advies uit over de aanleg van een begraafplaats, maar dat kan alleen als ik alle omstandigheden precies ken.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE