Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verschillende belangen (uitvaartverzorger staat prive in testament)


7 september 2012

Vraag nummer: 28959

ik ben beoogd bewindvoerder van een oudere dame, weet dat ze jaren geleden mij als prive prersoon in haar testament heeft opgenomen, maar weet dat ik als uitvaartondernemer ook haar uitvaart moet verzorgen. Ook dit is testamentair vastgelegd i.v.m. complexe familierelaties. Ook is bepaald dat de uitvaartkkosten ten laste gaan van de totale erfenis Is dit uberhaupt mogelijk ivm opdrachtgeverschap of moet de notaris als executeur dan optreden als opdrachtgever??

Antwoord:

Geachte heer,

Ik weet niet wat u bedoelt met het als prive persoon opgenomen zijn in het testament. Krijgt u een legaat of wordt u (mede)erfgenaam?
Voor de zuiverheid van uw handelen, om problemen met (andere) erfgenamen te voorkomen en ook om uw belang als uitvaartverzorger veilig te stellen, lijkt het mij logisch dat de executeur optreedt als opdrachtgever van de uitvaart.

Als u nog andere aspecten van deze bijzondere positie wilt bespreken, verwijs ik u naar de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de adviesrubriek Notarieel advies / erfrecht.
Deze juridische adviesrubriek behandelt immers geen erfrecht, vragen over testamenten e.d. Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP:
Zie ook de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > notariƫle vragen (klik hier).

Zoals de vraag: Wat mag een executeur wel of niet doen?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >