Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Koningsdag


28 februari 2016

Vraag nummer: 45368

U schrijft dat Koningsdag op 30 april wordt gevierd, dit is toch 27 april geworden.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dank voor de opmerking, maar ik denk dat dit een misverstand is.

Ik heb gegoogled en gezien dat ik in een vraag van 18 april 2011 'Data 2011 geen uitstel nodig begraven / cremeren' heb geschreven:
"Nog even voor het overzicht: algemeen erkende feestdagen in de zin van de Algemene termijnenwet zijn: de Nieuwjaarsdag, de Christelijke tweede Paas- en Pinksterdag, de beide Kerstdagen, de Hemelvaartsdag, de dag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd (30 april) en de vijfde mei."

Het is zo dat de term "de dag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd" de term uit de Algemene termijnenwet is, waarmee vroeger Koninginnedag en tegenwoordig Koningsdag wordt aangeduid. De wettelijke term is sekseneutraal, net als de term Koning in de Grondwet en alle andere wetten. We hebben ruim een eeuw alleen koninginnen gehad, maar alle wetten spreken over "de Koning".
In 2011 was 30 april volgens de wet "de dag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd". Ook al hadden we toen een Koningin en sprak men in de volksmond van Koninginnedag.

Als u het evenwel nog ergens anders op deze site in een ander verband hebt gezien, verzoek ik u dat even te mailen. Als ik mij zou vergissen, pas ik het graag aan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >