Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vergoeding natura verzekeringen


23 november 2013

Vraag nummer: 36495

Dela zegt dat wanneer nabestaanden kiezen voor een andere uitvaartonderneming om de uitvaart te regelen dat de rechten op de polis niet meer gelden. Dat recht op de vergoeding is dan € 3141,-- ( (2013). Dit zou Dela kwijt zijn geweest als zelf de uitvaart zouden regelen, incl grafrechten of kosten crematie. Dit is zeer vreemd als men weet wat de gemiddelde grafrechten of kosten voor een crematie in ieder geval meer dan € 1100,--. Dat zou betekenen dat de dienstverlening van Dela niet meer is dan plm. € 2000 ,--. Is het zo dat Dela nabestaanden alle rechten van de polis ontneemt van de nabestaanden. Dan kan Dela beter alle uitvaarten laten regelen door derden, dan zijn altijd goedkoper uit, want dan vervallen de duurste kosten crematiekosten of grafrechten.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Deze adviesrubriek gaat over de regelgeving voor begraven en cremeren.
U kunt uw vraag beter plaatsen in de adviesrubriek voor vragen over verzekeringen. Zie de pagina Advies over uitvaartverzekeringen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Mag je voor de uitvaart een andere uitvaartondernemer in de arm nemen dan bij wie je verzekerd bent?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >