Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaartverzekering voor schoonmoeder (87)


26 maart 2013

Vraag nummer: 34081

Mijn schoonmoeder is nu 87 heeft een verzekering bij Ardanta maar dit is nooit genoeg voor haar om een uitvaart te betalen waar kan ik haar nu nog aanmelden , ook heeft ze zelf geen spaargeld.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Op deze leeftijd wordt uw schoonmoeder door geen enkele verzekeraar geaccepteerd. Men kan soms op hoge leeftijd nog wel een koopsom storten, maar dat is lood om oud ijzer, want de storting is dan nagenoeg gelijk aan de uitkering.
Per saldo blijft er alleen de mogelijkheid van zelf sparen.

Ik adviseer u om bij Ardanta te informeren hoe hoog de uitkering precies zal zijn en dan te kijken naar de mogelijkheden. Er zijn diverse mogelijkheden om tegen niet al te hoge kosten toch een waardig afscheid te organiseren.

Kijk naar vergelijkbare vragen zoals Zwager overlijdt en heeft geen geld voor een begrafenis; wat dan? of Bijzetting goedkoopste oplossing?

Door van tevoren allerlei zaken goed uit te zoeken en te vergelijken, kan men vaak veel kosten besparen.
Men kan overwegen om geen uitvaartondernemer in te schakelen, of om slechts beperkt van de hulp en het advies van een ondernemer gebruik te maken.
Zie voor de vraag of men verplicht is een uitvaartondernemer in te schakelen:


Voorts kunt u proberen om het begraven of cremeren zo goedkoop mogelijk uit te voeren.
Er zijn uitvaartondernemers die een crematie kunnen aanbieden voor bedragen tussen de 1.000,- en 1.500,- euro. Sommigen adverteren er mee; anderen doen het ook als men het maar vraagt en bespreekt. Maar voor dat overleg is natuurlijk tijd nodig. Ik zou meerdere offertes vragen, als ik u was.
Men kan ook begraven tegen lage kosten. Dan is begraven niet duurder dan cremeren. Met name op sommige natuurbegraafplaatsen kan men erg goedkooop begraven in een algemeen graf (www.natuurbegraafplaats.nl). Voordelen zijn dat men geen duur grafmonument nodig heeft en dat een goedkoop graf daar uiterlijk niet te onderscheiden is van een duurder graf.

Voor welke optie men kiest kan ook afhangen van de regio waar u woont. In de randstad zal waarschijnlijk cremeren eenvoudiger goedkoop te realiseren zijn en buiten de randstad goedkoop begraven.

Zie de vele vergelijkbare vragen in de subrubrieken Kosten uitvaart en Uitvaart door gemeente (linksonder in de lijst op uw scherm).

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Zoals: wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE