Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Bijzetting goedkoopste oplossing?


21 maart 2011

Vraag nummer: 24599  (oude nummer: 16574)

Mijn vader zal binnenkort overlijden en heeft niets verzekerd en is ook geen lid van een vereniging er is al jaren geen contact nu ben ik op zoek naar de goedkoopste oplossing en wij dachten dat dit cremeren in stilte zou zijn maar nu zijn zijn ouders ook overleden en werd er een suggestie gedaan dat we hem daar eventueel konden gaan bijzetten kan dit zomaar en wat zou volgen u de voordeligste manier zijn?Gelieve wel mijn naam verwijderen aub!

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Soms is begraven in een algemeen graf de goedkoopste 'oplossing'. Nog goedkoper dan cremeren. Cremeren kost vaak rond 1.100,-, maar dan komen er nog kosten van verstrooien of bijzetten bij. Een begraving in een algemeen graf kost - afhankelijk van de gemeente - vaak tussen de 800,- en 1.000,- euro. Als uw vader in Brabant of Limburg woont is een algemeen graf op een natuurbegraafplaats ook een optie; dat kost all in 1.190,- http://www.natuurbegraafplaats.nl/bergerbos/bestanden/documenten/prijslijst2011.pdf.

Begraving in een bestaand eigen graf kan een optie zijn, mits er in dat graf nog ruimte is en er nog voor minstens 10 jaar grafrechten lopen. Anders moet u grafrechten verlengen. 10 jaar verlengen kost - afhankelijk van de begraafplaats - vaak tussen de 600,- en 1.800,-. Vergeet ook niet de kosten van het tijdelijk afnemen van een grafsteen. Soms kost dat 200,-, maar bij een zware zerk soms ook ruim 1.000,-!

Een uitvaart 'in stilte' betekent alleen dat u bespaart op de kosten van een rouwdienst of koffietafel. De basiskosten van de uitvaartonderneming zijn dezelfde, ongeacht of men een uitvaart met 1 gast of voor 1000 gasten organiseert. Een overledene moet worden verzorgd, ergens worden bewaard, naar een begraafplaats of crematorium worden vervoerd etc.

Ik adviseer u om te doen wat u eigenlijk nu al doet: u te orienteren op de mogelijkheden.
U kunt bij de administratie van de begraafplaats waar uw grootouders rusten informeren wat de mogelijkheden en kosten van bijzetting zijn.
U kunt ook nu bij de gemeente of gemeenten in de buurt ook informeren naar de kosten van een algemeen graf.
U kunt ook op sites van crematoria kijken naar hun tarieflijsten.
U kunt adressen o.a. vinden via de site uitvaartkaart.nl.

Ook kunt u via uitvaartkaart.nl zoeken naar uitvaartondernemingen in de buurt en met hen een vrijblijvende afspraak maken en overleggen wat bij hen de goedkoopste uitvaart kost en inhoudt.
Het is verstandig om dat zo snel mogelijk te doen.

U hebt zelf niet uw naam bij de vraag geschreven, dus komt die niet in beeld.

Ook al had u met uw vader al jaren geen contact: sterkte!

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE