Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitbetaling polis ex-vriend blokkeren?


5 maart 2012

Vraag nummer: 27668

Hierbij wilde ik een vraag met betrekking tot een uitvaartpolis voorleggen.
Recentelijk is mijn schoonmoeder overleden en had voor een klein bedrag een begrafenisverzekering. In de periode 1992 t/m 1995 heeft zij een vriend gehad waarbij een samenlevingscontract werd opgemaakt. Nadat het enigszins fout was gelopen heeft zij dit contract laten wijzigen in 1995. Ook had zij toen en paar kleine begrafenispolissen lopen die bij het gaan samenwonen op naam van haar vriend als begunstigde zijn gezet. Zoals gezegd is de relatie in 1995 beindigd waarbij alle polissen weer een nieuwe begunstigde hebben gekregen. Echter een polis is er blijkbaar doorheen geglipt en is niet aangepast. Het gaat niet om een groot bedrag, maar het principe. Na haar recentelijke overlijden zijn haar polissen aan de diverse maatschappijen gestuurd en blijkt dat 1 polis niet was aangepast. Uitbetaling moet dus aan haar ex-vriend plaatsvinden. Die is inmiddels al 83 jaar.
Kan de uitbetaling aan haar ex-vriend, onder bewijslast van het gewijzigde samenlevingscontract waarbij elkaar over en weer niets meer te vorderen is overeengekomen, worden geblokkeerd en worden gebruikt voor het doel waar deze voor bestemd was, nl de begrafenis?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Deze adviesrubriek gaat over de regelgeving voor begraven en cremeren.
U kunt uw vraag beter plaatsen in de adviesrubriek voor vragen over verzekeringen. Zie de pagina Advies over uitvaartverzekeringen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Mag je voor de uitvaart een andere uitvaartondernemer in de arm nemen dan bij wie je verzekerd bent?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >