Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begrafenisverzekering kwijt


6 januari 2017

Vraag nummer: 48887

Bij geboorte begrafenis verzekering weet naam verzekering niet meer

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Tja, dan wordt het lastig. Er is geen landelijke registratie van uitvaartverzekeringen. Het enige dat u zou kunnen doen is enkele grote uitvaartverzekeringen en eventueel enkele kleinere regionale verzekeraars in en rond uw geboorteplaats aanschrijven en vragen of in hun bestanden voorkomt.

Maar eerlijk gezegd vrees ik dat die verzekering niet meer bestaat. Als u bij de geboorte een verzekering kreeg, zal er zeker ook een polis geweest moeten zijn. Het lijkt me sterk dat uw ouders een geldige polis weggegooid hebben. Of uzelf.

Verzekeraars hebben de neiging om toch met een zekere regelmaat van zich te laten horen, al was het maar om u een grotere verzekering aan te praten. Ze moeten soms ook opgaves doen vanwege fiscale aspecten van een verzekering.
As u nooit meer iets gehoord hebt, kan het simpelweg ook zo zijn dat de verzekering gekoppeld was aan die van uw ouders en al gestopt is toen u nog kind was, omdat uw ouders stopten met het betalen van de premie.

Bovendien is niet elk type uitvaartverzekering een spaarpotje. Bij veel verzekeringen is men alleen verzekerd zolang er premie wordt betaald. Denk aan een brandverzekering, de ziektekostenverzekering of een inboedelverzekering. Men is verzekerd als er premie betaald wordt. Stoppen de betalingen, dan is er geen spaarpotje over.

U kunt uw vraag misschien beter plaatsen in de adviesrubriek voor verzekeringen. Zie de pagina Advies over uitvaartverzekeringen. Misschien heeft de heer De Niet nog een tip voor u.

Ik heb wel ook nog een nuttige TIP voor u.
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar uw polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook nuttig om te registreren als er GEEN verzekering in.
Hadden uw ouders vroeger maar zo'n site gehad....

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >